Pager gastronomiczny

Popraw wydajność swojej restauracji i zapewnij porządek w wydawaniu swoich popisowych dań.

Jak zwiększyć wydajność restauracji?

Wydawanie posiłków w restauracjach i innych punktach serwujących jedzenie to czasem spory kłopot dla obsługi, szczególnie gdy w jednym czasie należy obsłużyć dużą ilość klientów. Oczywiście każda restauracja ma swoje sposoby na szybką i sprawną obsługę, ale można jeszcze bardziej ją ulepszyć stosując rozwiązanie, jakim jest pager restauracyjny. Co to za urządzenie?

Czym jest pager restauracyjny?

Pager restauracyjny, czyli inaczej przywoływacz restauracyjny to nieduże urządzenie, które zdecydowanie usprawni pracę restauracji, w tym przede wszystkim przyspieszy wydawanie posiłków, co dla każdego głodnego gościa w lokalu gastronomicznym na ogromne znaczenie . Przywoływacz wystarczy przekazać klientowi przy składaniu zamówienia. Jak należy z nim postępować? Wystarczy, że pager będzie leżał na stoliku, a gdy zamówienie zostanie przygotowane, to klient otrzyma odpowiednią informację na wyświetlaczu. Przywoływacz restauracyjny oddawany jest kelnerowi w chwili, gdy klient odbiera swoje zamówienie.

Pagery gastronomiczne to proste i wygodne w obsłudze urządzenia. Dzięki temu, że posiadają mechaniczną klawiaturę, to każdy klient nie będzie miał problemu, aby odpowiednio z nich korzystać. Ponadto mechaniczna klawiatura to również znacznie szybszy czas reakcji niż ekrany dotykowe. Urządzenie posiada trzy tryby pracy – wibracje i flash,
sygnał dźwiękowy i flash oraz wibracje, sygnał dźwiękowy i flash. Dzięki temu mogą pracować także w trybie cichym, co na pewno docenią klienci restauracji. Pagery gastronomiczne odznaczają się także dalekim zasięgiem – we wnętrzach jest to od 150-300 metrów, a na zewnątrz do 500 metrów. Bez obaw więc można ich również używać w ogródkach restauracyjnych, co jest szczególnie wygodne w czasie letnich miesięcy, kiedy to klient znajduje się w znacznym oddaleniu od baru.

Do głównej centrali może być podłączone nawet 999 odbiorników – dzięki temu niezależnie od tego, ile w Twojej restauracji znajduje się stolików, to każdy z nich będzie posiadał swój osobny odbiornik – wystarczy ich nawet dla większej ilości klientów – po prostu ich liczbę warto dostosować do ruchu w swoim lokalu gastronomicznym. Pagery gastronomiczne posiadają wytrzymałe baterie – to aż 12 godzin gotowości do pracy – aby uzupełnić baterię, wystarczy urządzenia włożyć do stacji ładowania. Ponadto każdy przywoływacz restauracyjny nie wymaga pierwszego programowania – jest gotowy do pracy od razu po rozpakowaniu.

Pagery gastronomiczne można zamówić w dowolnej ilości i tym samym usprawnić pracę każdej restauracji. Są one dostępne w zestawach, a każdy z nich zawiera określoną liczbę urządzeń, a także stację ładującą, przewód zasilający, antenę, instrukcję obsługi w języku polskim wraz z video instrukcją oraz personalizowane naklejki. Numerki czy karteczki to już przeszłość – pager restauracyjny zastąpi wszystkie tego rodzaju prozaiczne rozwiązania i pozytywnie wpłynie na pracę każdego lokalu gastronomicznego, co na pewno docenią przede wszystkim klienci, którzy ze zniecierpliwieniem i pustym żołądkiem oczekują swojego ulubionego dania.

Komu przyda się pager w pracy?

Pager to urządzenie dźwiękowe, które przypomina o ważnych wydarzeniach lub informuje o próbie kontaktu. Zazwyczaj kojarzony jest z ludźmi na wysokich stanowiskach w korporacjach, którzy muszę mieć nieustanną łączność ze światem za pomocą różnych środków komunikacji. Obecnie jednak furorę robią tzw. pagery gastronomiczne. Swoją nazwę zawdzięczają temu, że są wykorzystywane w restauracjach i obiektach serwujących jedzenie. Mogą to być pizzerie, bary szybkiej obsługi czy prestiżowe lokale podające wykwintne jedzenie. Cel zastosowania pagera jest prosty: ma on maksymalnie ułatwić pracę w lokalu i przyspieszyć obsługiwanie klientów. Lokal zakupuje dużą ilość małych urządzeń, które są skorelowane z większym systemem. Pagery są wręczane każdemu konsumentowi w chwili składania zamówienia. Gdy posiłek jest już gotowy, osoba z obsługi włącza sygnał na pager, który za pomocą specyficznego dźwięku przyzywa klienta. Gość odbiera swoje danie, zaś urządzenie zwraca obsłudze. W ten sposób pracownicy restauracji nie muszą już zanosić zamówień do stolików i dzięki temu zyskują więcej czasu na wykonywanie innych obowiązków, jak chociażby nakładanie dań na talerze lub odbieranie i przyjmowanie zamówień telefonicznych.

Pager restauracyjny już w chwili obecnej stosowany jest w wielu polskich lokalach, choć jeszcze nie wszędzie jest znany. Spotyka się jednak z bardzo pozytywnymi reakcjami klientów. Okazuje się, że czują się oni uhonorowani w ten sposób, że zostają obsłużeni inaczej niż zwykle. Dzięki pagerom unika się sytuacji, że klient przy ladzie przestępuje nerwowo z nogi na nogę, nie wiedząc, kiedy dokładnie kuchnia wyda jego zamówienie. Pracownicy restauracji nie muszą też przywoływać poszczególnych gości, co bywało znacznie utrudnione w gwarnych pomieszczeniach. Jeśli dany obiekt ma kilka pięter lub strefę do siedzenia na zewnątrz, pager jeszcze bardziej się przydaje. Stosowanie przywoływacza ma również sens w przypadku braku odpowiedniej ilości pracowników. Czasem lokale zmagają się z brakami kadrowymi i wówczas jedna osoba musi realizować kilka zadań np. jednocześnie obsługiwać bar, telefon, sprzątać stoły i przynosić nowe zamówienia klientom. Jest to czasem ponad siły pracowników, nic więc dziwnego, że klienci narzekają na zbyt wolną obsługę. Przywoływacz restauracyjny pomaga pozbyć się tego kłopotu. Wówczas zarówno klienci, jak i członkowie personelu są zadowoleni.

Nowoczesne pagery mają spore zasięgi i solidne baterie, które pozwalają im pracować na pełnych obrotach przez wiele godzin bez przerwy. W gastronomii dzień pracy jest bardzo długi, więc te funkcje przydają się bardzo. Pagery są niewielkie, lekkie, estetycznie wykonane i najczęściej spersonalizowane, czyli opatrzone znakiem firmowym danej restauracji, co zdecydowanie podnosi jej prestiż. Jeśli jesteś restauratorem i zastanawiasz się, jak usprawnić pracę w Twoim lokalu, wejdź na przywolywaczeklientow.pl i zamów urządzenia dla siebie. Pagery gastronomiczne są gotowe do użytku praktycznie od razu po ich rozpakowaniu. Dzięki takiemu oryginalnemu rozwiązaniu możesz zyskać więcej nowych i zadowolonych klientów.

Najlepszy Pager gastronomiczny

Najlepszy Pager gastronomiczny

Jedzenie na mieście jest zazwyczaj doświadczeniem, które się przyjemnie wspomina. Niemalże każdy ma jedną knajpę lub restaurację, której menu pełne jest ulubionych potraw. Jednakże oprócz samej jakości jedzenia ważne jest także to, jak dany lokal gastronomiczny...

czytaj dalej
Pager gastronomiczny – wszystko o pagerach

Pager gastronomiczny – wszystko o pagerach

Pager gastronomiczny Większe sukcesy Zastanawiasz się nad tym, co należy zrobić, aby Twoja restauracja zaczęła odnosić większe sukcesy? Dotychczasowe próby okazują się całkowicie nieskuteczne? W takich okolicznościach bardzo dobrym rozwiązaniem jest zaopatrzenie się w...

czytaj dalej
Pager restauracyjny nowym poziomem wygody w restauracji

Pager restauracyjny nowym poziomem wygody w restauracji

W dzisiejszych czasach chodzenie do restauracji przestało być wyłącznie rozrywką dla bogatych albo wielkim wydarzeniem raz na jakiś czas. Obecnie do restauracji chadza się niemal codziennie, na szybkie spotkanie ze znajomymi, plotki z przyjaciółką, wieczorny drink w...

czytaj dalej
Do czego wykorzystuje się pager restauracyjny?

Do czego wykorzystuje się pager restauracyjny?

Do czego wykorzystuje się pager restauracyjny? Nowoczesne lokale gastronomiczne muszą iść z duchem czasu, aby przyciągać klientów. Ciekawym rozwiązaniem wprowadzanym przez coraz większą liczbę restauracji i pizzerii są specjalne pagery do przywoływania gości. Ich...

czytaj dalej
Pager do każdej restauracji

Pager do każdej restauracji

W dzisiejszych czasach zamawianie jedzenie w restauracji lub w barze jest bardzo popularne. Dużo osób wstępuje do swoich ulubionych punktów gastronomicznych po drodze do domu z pracy lub z uczelni. Zawsze też warto jest zatrzymać się na dobry posiłek podczas wycieczek...

czytaj dalej
Jak usprawnić pracę w restauracji?

Jak usprawnić pracę w restauracji?

Właściciele restauracji codziennie zmagają się z wieloma problemami związanymi z funkcjonowaniem ich lokali. Dotyczy to również właścicieli sezonowych barów, fast foodów, kawiarni, pizzerii, budek z lodami, goframi, zapiekankami i wielu innych, Zadają sobie pytania...

czytaj dalej
Komunikacja w kuchni

Komunikacja w kuchni

Komunikacja w kuchni jest bardzo ważna. Wiele restauracji nie posiada zbyt dobrego systemu komunikacji pomiędzy pracownikami. Z pomocą przychodzą nam tutaj różnego rodzaju pomoce komunikacyjne, które zdecydowanie ułatwiają pracę. Jak wiemy w restauracji zawsze bardzo...

czytaj dalej
Pager restauracyjny — z czym to się je?

Pager restauracyjny — z czym to się je?

Wiele biznesów poszukuje nowoczesnych rozwiązań, aby usprawnić pracę zespołu i sprostać oczekiwaniom klientów. Branża gastronomiczna również do nich należy. Obsługa gości na najwyższym poziomie — na tym zależy chyba każdemu właścicielowi lokalu gastronomicznego....

czytaj dalej
Przywoływacz klienta dla każdej restauracji

Przywoływacz klienta dla każdej restauracji

Wizyta w restauracji to zazwyczaj przyjemne wydarzenie, kiedy to ma się okazję spróbować nowych potraw i odpocząć od samodzielnego gotowania. Jednakże gdy komuś marzy się skomplikowany posiłek to zawsze musi nastawić się na długie oczekiwanie zanim zamówienie będzie...

czytaj dalej