Bezprzewodowy system kolejkowy

Bezprzewodowy system kolejkowy

Pager gastronomiczny

Większe sukcesy

Zastanawiasz się nad tym, co należy zrobić, aby Twoja restauracja zaczęła odnosić większe sukcesy? Dotychczasowe próby okazują się całkowicie nieskuteczne? W takich okolicznościach bardzo dobrym rozwiązaniem jest zaopatrzenie się w pager gastronomiczny. Czy zdajesz sobie sprawę z tego, czym jest pager restauracyjny?

O szczegółach można rozmawiać długo, także nie pozostaje nic innego jak stwierdzić, że chodzi o przyśpieszenie obsługi klientów. Dokładnie rzecz ujmując, możemy mówić o informacji dla kelnerka/kelnerki dotyczącej tego, czy zamówienie jest gotowe. Nie trzeba chyba nikogo przekonywać, że kelnerzy bardzo często kierują się w stronę kuchni, aby sprawdzić, czy zamówienie jest gotowe. Tym samym pojawia się szansa na naprawdę sporą oszczędność (choć to może nie do końca widać). Niektórzy mogą też zwrócić uwagę na to, iż zawsze można postawić na dzwonki czy wywoływanie, ale trudno mówić o wielkim znaczeniu tego wszystkiego. Oczywiście chodzi o standardowe metody, ale zdarza się, że obowiązujące standardy niekoniecznie wszystkim odpowiadają. Wspomniane dzwonki mogą w końcu zakłócać atmosferę wewnątrz lokalu. Przy wywoływaniu jest rzecz jasna dokładnie tak samo.

Czy dostępne propozycje są warte zainteresowania?

Dobrze też spojrzeć na to z drugiej strony. Mowa o bardzo ciekawym rozwiązaniu, ale nie oznacza to tego, iż wszystkie propozycje są interesujące. W każdej branży możemy liczyć na mniej lub bardziej ciekawe opcje. Nie inaczej jest wtedy, kiedy cel stanowi dobry pager gastronomiczny.

Być może niektórzy zadają sobie pytanie, czy jest jakiś sposób, dzięki któremu można zminimalizować ryzyko? Odpowiedzi na to pytanie mogą być różne, aczkolwiek prawda jest taka, że absolutnie nie ma się nad czym zastanawiać. Weźmy sobie pod uwagę choćby opinie klientów. Pager restauracyjny to nie jest temat, który możemy określić stosunkowo nowym. Mowa o czymś, co wzbudza zainteresowanie od jakiegoś czasu i w najbliższych miesiącach nic nie powinno się zmienić.

Z drugiej strony trzeba przyznać, że opinie nie zawsze odzwierciedlają to, z czym mamy do czynienia. Powody takiego stanu rzeczy mogą być różne. Zdarza się choćby, że ludzie nie za bardzo wiedzą, czego szukają. Oczywiście w takich sytuacjach nie powinny pojawiać się opinie, ale czy tak jest? Ponadto musimy pamiętać choćby o tym, że wraz z upływem czasu wiele może się zmienić. Firma może gwarantować rozwiązania na poziomie i później obniżyć jakość swoich produktów. Czy też odwrotnie – początki mogą nie zachwycać, aby z czasem sytuacja się poprawiała.

Wszystko o pagerach gastronomicznych

Pager gastronomiczny to urządzenie, które działa dzięki specjalnemu transmiterowi, który znajduje się w kuchni. Przy pomocy tego urządzenia kucharze wzywają kelnerów do odebrania przygotowanego zamówienia.
Dzięki temu zwiększa się jakość obsługi klienta, oszczędza się również sporo czasu. Zadowolenie klienta przełoży się bezpośrednio na zyski lokalu.
Pager restauracyjny zapobiega również bezproduktywnemu oczekiwaniu kelnera na przygotowanie potrawy. W tym czasie może on zająć się obsługą innych gości.
Pager gastronomiczny stosowany jest nie tylko w dużych restauracjach, ale także w małych barach, kawiarniach i pubach. Do głównych zalet korzystania z tych urządzeń należy to, że efektywniejsza staje się komunikacja pomiędzy kelnerem i klientem, a także pomiędzy obsługą na sali a kuchnią.
Pager restauracyjny wykorzystywany jest w lokalach, w których goście spożywają posiłki przy stolikach oraz w restauracjach, gdzie przygotowuje się indywidualne potrawy na zamówienie klienta i podaje bezpośrednio do stolika.
Wykorzystywanie pagera może być różne. Po pierwsze kucharz wzywa za jego pomocą kelnera, kiedy potrawa jest już gotowa. Odbywa się to przy pomocy specjalnego guzika w przycisku kuchennym, który oznacza konkretnego kelnera. Dzięki błyskawicznej reakcji gość dostaje jeszcze gorące jedzenie do stolika.
Pager gastronomiczny może służyć również przywołaniu kelnera przez klienta, kiedy ten dokona wyboru dań do zamówienia lub chce zapłacić rachunek. Dzięki temu obsługa jest bardzo sprawna.
Pager restauracyjny świetnie sprawdza się w takich lokalach, w których przebywa mnóstwo gości i gdzie ciężko o wolne miejsce. Klient, po przybyciu do lokalu, zgłasza kelnerowi jak duży potrzebuje stolik. Po przygotowaniu miejsca obsługa wzywa klienta, za pomocą pagera. Jest to bardzo dobre rozwiązanie, ponieważ przed lokalem nie ustawia się kolejka niezadowolonych gości.
Pagery są doskonałe w przypadku, kiedy goście długo czekają na kelnera, aby złożyć zamówienie. Wystarczy przycisnąć odpowiedni przycisk na pagerze, a obsługa pojawi się natychmiast.
Specjalne systemy przywoływania kelnerów bardzo się sprawdzają i pomagają usprawnić ich pracę. alternatywą dla klasycznych urządzeń mogą być zegarki kelnerskie.
W restauracjach samoobsługowych pagery pozwalają na lepsze zarządzanie kolejką gości, na zwiększanie ilości obsługiwanych klientów, a przede wszystkim eliminują problemy komunikacyjne i w sposób dyskretnych informują, że potrawa jest już gotowa i czeka gorąca na odbiorcę zamówienia.

Praca w restauracji

Jaki jest częsty problem podczas pracy w restauracji? Można przypuszczać, że jest to pytanie, na które pojawiają się różne odpowiedzi. Niemniej jednak wydaje się, że głównie należy skupić się na możliwościach, jakie niesie za sobą pager gastronomiczny.

O co chodzi?

Pager restauracyjny to nic innego jak urządzenie, które ma służyć komunikowaniu się przez krótkie wiadomości tekstowe odczytywane z wyświetlacza. Nie ma co ukrywać, że często pojawia się swego rodzaju presja czasu. Klientom zależy na czasie, natomiast kelner czy kelnerka zastanawia się, jak wygląda sytuacja. Można pokusić się o stwierdzenie, zgodnie z którym jest to bardzo niekomfortowa okoliczność. Oczywiście można rozmawiać o dzwonkach czy wywoływaniu, ale czy nie jest przypadkiem tak, że te rozwiązania sprawiają, iż traci się coś ważnego? Krótko mówiąc, chodzi o atmosferę wewnątrz lokalu. Naturalnie nie jest to coś, co może wszystkim przeszkadzać, ale jaka jest miara sukcesu dobrze prowadzonej działalności? Najkrócej mówiąc, celem jest całkowite usatysfakcjonowanie wszystkich zainteresowanych. Nie można więc koncentrować się jedynie na określonej grupie ludzi. Prowadzenie firmy można określić swego rodzaju poszukiwaniem kompromisu. Jeżeli kompromis ten uda się znaleźć, pojawia się szansa na spory sukces.

Warto też zatrzymać się przy oszczędności czasu. Można przypuszczać, że restauracje uważa się za miejsca, w których nie ma czasu na odpoczynek (jeśli mamy do czynienia z dobrze prosperującym biznesem). To ważne, ale jednocześnie należy pamiętać o tym, że niekiedy czas umyka zupełnie niepostrzeżenie. Pager gastronomiczny to rozwiązanie, które w dłuższej perspektywie może przełożyć się na ogromną oszczędność czasu! Wystarczy wyobrazić sobie niepotrzebne spacery do kuchni czy wręcz bezproduktywne oczekiwanie na danie.

Nie wszystko jest dobre

Niektórzy pewnie zadają sobie pytanie, na co w takim razie należy się zdecydować? Jeżeli potrzebny jest pager restauracyjny, to znaczy, że najwyższa pora rozejrzeć się za najlepszą propozycją. Czy może wybór pagera jest całkowicie bez znaczenia?

Opinie pewnie są różne, ale prawda jest niewątpliwie jedna. Krótko mówiąc, trudno spodziewać się tego, iż wszystkie propozycje będą spełniać oczekiwania najbardziej wymagających. Czego by się nie szukało, należy mieć na uwadze, że można znaleźć propozycje ciekawe i takie, które lepiej omijać. Trzeba mieć się na baczności i zawsze dobrze pomyśleć o skorzystaniu z zaufanych rad. Dobra rada może okazać się wprost bezcenna.