Pager gastronomiczny

Popraw wydajność swojej restauracji i zapewnij porządek w wydawaniu swoich popisowych dań.

Jak zwiększyć wydajność restauracji?

Wydawanie posiłków w restauracjach i innych punktach serwujących jedzenie to czasem spory kłopot dla obsługi, szczególnie gdy w jednym czasie należy obsłużyć dużą ilość klientów. Oczywiście każda restauracja ma swoje sposoby na szybką i sprawną obsługę, ale można jeszcze bardziej ją ulepszyć stosując rozwiązanie, jakim jest pager restauracyjny. Co to za urządzenie?

Czym jest pager restauracyjny?

Pager restauracyjny, czyli inaczej przywoływacz restauracyjny to nieduże urządzenie, które zdecydowanie usprawni pracę restauracji, w tym przede wszystkim przyspieszy wydawanie posiłków, co dla każdego głodnego gościa w lokalu gastronomicznym na ogromne znaczenie . Przywoływacz wystarczy przekazać klientowi przy składaniu zamówienia. Jak należy z nim postępować? Wystarczy, że pager będzie leżał na stoliku, a gdy zamówienie zostanie przygotowane, to klient otrzyma odpowiednią informację na wyświetlaczu. Przywoływacz restauracyjny oddawany jest kelnerowi w chwili, gdy klient odbiera swoje zamówienie.

Pagery gastronomiczne to proste i wygodne w obsłudze urządzenia. Dzięki temu, że posiadają mechaniczną klawiaturę, to każdy klient nie będzie miał problemu, aby odpowiednio z nich korzystać. Ponadto mechaniczna klawiatura to również znacznie szybszy czas reakcji niż ekrany dotykowe. Urządzenie posiada trzy tryby pracy – wibracje i flash,
sygnał dźwiękowy i flash oraz wibracje, sygnał dźwiękowy i flash. Dzięki temu mogą pracować także w trybie cichym, co na pewno docenią klienci restauracji. Pagery gastronomiczne odznaczają się także dalekim zasięgiem – we wnętrzach jest to od 150-300 metrów, a na zewnątrz do 500 metrów. Bez obaw więc można ich również używać w ogródkach restauracyjnych, co jest szczególnie wygodne w czasie letnich miesięcy, kiedy to klient znajduje się w znacznym oddaleniu od baru.

Do głównej centrali może być podłączone nawet 999 odbiorników – dzięki temu niezależnie od tego, ile w Twojej restauracji znajduje się stolików, to każdy z nich będzie posiadał swój osobny odbiornik – wystarczy ich nawet dla większej ilości klientów – po prostu ich liczbę warto dostosować do ruchu w swoim lokalu gastronomicznym. Pagery gastronomiczne posiadają wytrzymałe baterie – to aż 12 godzin gotowości do pracy – aby uzupełnić baterię, wystarczy urządzenia włożyć do stacji ładowania. Ponadto każdy przywoływacz restauracyjny nie wymaga pierwszego programowania – jest gotowy do pracy od razu po rozpakowaniu.

Pagery gastronomiczne można zamówić w dowolnej ilości i tym samym usprawnić pracę każdej restauracji. Są one dostępne w zestawach, a każdy z nich zawiera określoną liczbę urządzeń, a także stację ładującą, przewód zasilający, antenę, instrukcję obsługi w języku polskim wraz z video instrukcją oraz personalizowane naklejki. Numerki czy karteczki to już przeszłość – pager restauracyjny zastąpi wszystkie tego rodzaju prozaiczne rozwiązania i pozytywnie wpłynie na pracę każdego lokalu gastronomicznego, co na pewno docenią przede wszystkim klienci, którzy ze zniecierpliwieniem i pustym żołądkiem oczekują swojego ulubionego dania.

Komu przyda się pager w pracy?

Pager to urządzenie dźwiękowe, które przypomina o ważnych wydarzeniach lub informuje o próbie kontaktu. Zazwyczaj kojarzony jest z ludźmi na wysokich stanowiskach w korporacjach, którzy muszę mieć nieustanną łączność ze światem za pomocą różnych środków komunikacji. Obecnie jednak furorę robią tzw. pagery gastronomiczne. Swoją nazwę zawdzięczają temu, że są wykorzystywane w restauracjach i obiektach serwujących jedzenie. Mogą to być pizzerie, bary szybkiej obsługi czy prestiżowe lokale podające wykwintne jedzenie. Cel zastosowania pagera jest prosty: ma on maksymalnie ułatwić pracę w lokalu i przyspieszyć obsługiwanie klientów. Lokal zakupuje dużą ilość małych urządzeń, które są skorelowane z większym systemem. Pagery są wręczane każdemu konsumentowi w chwili składania zamówienia. Gdy posiłek jest już gotowy, osoba z obsługi włącza sygnał na pager, który za pomocą specyficznego dźwięku przyzywa klienta. Gość odbiera swoje danie, zaś urządzenie zwraca obsłudze. W ten sposób pracownicy restauracji nie muszą już zanosić zamówień do stolików i dzięki temu zyskują więcej czasu na wykonywanie innych obowiązków, jak chociażby nakładanie dań na talerze lub odbieranie i przyjmowanie zamówień telefonicznych.

Pager restauracyjny już w chwili obecnej stosowany jest w wielu polskich lokalach, choć jeszcze nie wszędzie jest znany. Spotyka się jednak z bardzo pozytywnymi reakcjami klientów. Okazuje się, że czują się oni uhonorowani w ten sposób, że zostają obsłużeni inaczej niż zwykle. Dzięki pagerom unika się sytuacji, że klient przy ladzie przestępuje nerwowo z nogi na nogę, nie wiedząc, kiedy dokładnie kuchnia wyda jego zamówienie. Pracownicy restauracji nie muszą też przywoływać poszczególnych gości, co bywało znacznie utrudnione w gwarnych pomieszczeniach. Jeśli dany obiekt ma kilka pięter lub strefę do siedzenia na zewnątrz, pager jeszcze bardziej się przydaje. Stosowanie przywoływacza ma również sens w przypadku braku odpowiedniej ilości pracowników. Czasem lokale zmagają się z brakami kadrowymi i wówczas jedna osoba musi realizować kilka zadań np. jednocześnie obsługiwać bar, telefon, sprzątać stoły i przynosić nowe zamówienia klientom. Jest to czasem ponad siły pracowników, nic więc dziwnego, że klienci narzekają na zbyt wolną obsługę. Przywoływacz restauracyjny pomaga pozbyć się tego kłopotu. Wówczas zarówno klienci, jak i członkowie personelu są zadowoleni.

Nowoczesne pagery mają spore zasięgi i solidne baterie, które pozwalają im pracować na pełnych obrotach przez wiele godzin bez przerwy. W gastronomii dzień pracy jest bardzo długi, więc te funkcje przydają się bardzo. Pagery są niewielkie, lekkie, estetycznie wykonane i najczęściej spersonalizowane, czyli opatrzone znakiem firmowym danej restauracji, co zdecydowanie podnosi jej prestiż. Jeśli jesteś restauratorem i zastanawiasz się, jak usprawnić pracę w Twoim lokalu, wejdź na przywolywaczeklientow.pl i zamów urządzenia dla siebie. Pagery gastronomiczne są gotowe do użytku praktycznie od razu po ich rozpakowaniu. Dzięki takiemu oryginalnemu rozwiązaniu możesz zyskać więcej nowych i zadowolonych klientów.

Dlaczego warto zakupić pager restauracyjny?

Dlaczego warto zakupić pager restauracyjny?

W obecnych czasach pojawia się coraz więcej lokali gastronomicznych, w których stosowane są pagery gastronomiczne. Dzięki nim usprawniona jest obsługa klienta. Ponadto poprawia się efektywność pracy kelnerów. Dlatego coraz więcej restauracji decyduje się na kupno...

czytaj dalej
Pager przywoławcz

Pager przywoławcz

Pager gastronomiczny jest bardzo przydatny w wielu restauracjach. To bardzo wygodne urządzenie, które stosowane jest przeważnie w samoobsługowych lokalach gastronomicznych. Warto dowiedzieć się, jaki powinien być pager restauracyjny. Czym jest pager gastronomiczny?...

czytaj dalej
Do czego służą pagery gastronomiczne?

Do czego służą pagery gastronomiczne?

Pager gastronomicznyPopraw wydajność swojej restauracji i zapewnij porządek w wydawaniu swoich popisowych dań.Do czego służą pagery gastronomiczne? Choć dla laika pojęcie "pager restauracyjny" może brzmieć co najmniej dziwnie, to jednak jest to nieskomplikowane i...

czytaj dalej
Czy pager restauracyjny to dobry pomysł?

Czy pager restauracyjny to dobry pomysł?

Personalizowane przywoływcze klientówPopraw wydajność swojej restauracji i zapewnij porządek w wydawaniu swoich popisowych dań.Czy pager restauracyjny to dobry pomysł? W dobie wszechobecnej cyfryzacji oraz innowacyjnych technologii każdy poszukuje optymalnego...

czytaj dalej
Pager restauracyjny

Pager restauracyjny

Personalizowane przywoływcze klientówPopraw wydajność swojej restauracji i zapewnij porządek w wydawaniu swoich popisowych dań.Pager restauracyjny Lokale gastronomiczne w dobie pandemii nie mogły narzekać na nadmiar klientów i zbyt wysokie zarobki, więc obecnie wiele...

czytaj dalej