Pager gastronomiczny
Popraw wydajność swojej restauracji i zapewnij porządek w wydawaniu swoich popisowych dań.
Czy pager restauracyjny to dobry pomysł?
W dobie wszechobecnej cyfryzacji oraz innowacyjnych technologii każdy poszukuje optymalnego rozwiązania dla swojego biznesu. Tak też dzieje się w branży gastronomicznej, która musi dynamicznie się rozwijać, aby zaspokoić potrzeby konsumentów. Właściciele barów i restauracji coraz częściej korzystają z nowinek elektronicznych, które znacznie usprawniają pracę. Jednym z takich urządzeń jest pager restauracyjny, który ostatnimi czasy spotyka się coraz częściej w różnych miejscach serwujących jedzenie. Co to jest i dlaczego warto korzystać z pagera?
Sam pager jako urządzenie jest znany od dawna. Głównie wykorzystywany jest przez biznesmenów i ludzi, którzy ze względu na charakter swojej pracy muszą pozostawać w nieustannym kontakcie ze światem. W barach i restauracjach sprzęty te służą do przywoływania klientów, których zamówienie zostało już zrealizowane. Dużą zaletą przywoływaczy jest to, że są one małe, lekkie i niedrogie. Dlatego też lokal gastronomiczny, który chce przejść na taki system nie musi od razu wprowadzać ogromnej rewolucji. Każdy klient dostaje do ręki aktywny pager w momencie składania zamówienia. Gdy danie jest gotowe, pager zaczyna piszczeć. Konsument udaje się z nim o baru, zabiera swój posiłek, zaś urządzenie zwraca pracownikowi restauracji. Choć niektórzy mogą uznać to za nieeleganckie, gdyż wolą tradycyjną obsługę kelnera, który przynosi zamówione dania bezpośrednio do stolika, to jednak trzeba zdawać sobie sprawę, że opcja z pagerami jest po prostu bardziej wydajna i ekonomiczna. Paradoksalnie zatem klient zyskuje, gdyż czas oczekiwania na zamówienia jest krótszy, a obsługa ma go więcej na realizowanie innych czynności.
Pagery gastronomiczne idealnie sprawdzają się w dużych lokalach, które składają się z kilku pomieszczeń bądź zostały urządzone na parterze i piętrze. Przywoływacz restauracyjny przyda się też wszędzie tam, gdzie umiejscawia się stoliki na zewnątrz lokalu. Czasem klienci zajęci rozmowami mogą nie usłyszeć, jak obsługa zza baru wyczytuje numery gotowych zamówień. Z kolei urządzenie, które klient ma przy sobie z pewnością nie może zostać przeoczone. Pagery restauracyjne mogą być także doskonałą formą marketingu firmowego, gdyż umieszcza się na nich logo oraz nazwę konkretnego miejsca. Spersonalizowane przywoływacze prezentują się estetycznie i zazwyczaj legitymują się ciekawym designem. Można je znaleźć np. na przywolywaczeklientow.pl i wybrać takie, które idealnie trafiają w gust restauratora.
Pagery gastronomiczne przystosowane są do długotrwałej pracy, więc ich baterie są solidne, a zasięg obejmuje do kilkuset metrów zarówno wewnątrz, jak i na zewnątrz lokalu. Urządzenia są bardzo proste w użytkowaniu, więc klienci bardzo szybko się do nich przyzwyczajają i doceniają ich walory. Można ustawiać na nich sygnał dźwiękowy oraz wizualny. Poręczne i mobilne urządzenia cieszą się coraz większym zainteresowaniem. Choć moda na pagery w Polsce dopiero się zaczyna, goście restauracji czują się wyróżnieni i podekscytowani możliwością użycia sprzętów, które w wielu zakątkach świata są już normą.
Jak usprawnić wydawanie posiłków w restauracji?
Sprawna obsługa gości restauracji, zwłaszcza w godzinach szczytu, to spore wyzwanie. Organizując pracę lokalu, warto postawić na nowe technologie i narzędzia, które ułatwią wydawanie zamówionych posiłków i zwiększą wydajność zespołu.
Wygoda i wydajność
Wielu restauratorów ciągle jeszcze stosuje znany wszystkim od dawna system numerków, który pomaga opanować kolejność wydawania gotowych zamówień. Klienci zmuszeni są wówczas do skupienia całej swojej uwagi na wywołaniu przez obsługę lokalu przypisanego im numeru. Ten nieco staroświecki system ma godnego następcę. Jest nim pager restauracyjny. To niewielkie urządzenie, proste i wygodne w użyciu, ułatwia pracę obsłudze i pozwala klientom spokojnie zająć się rozmową lub choćby przeglądaniem newsów w sieci w oczekiwaniu na podanie zamówionego posiłku.
Pager restauracyjny czy przywoływacz restauracyjny — jak często bywa nazywany — to niewielkich rozmiarów bezprzewodowy odbiornik umożliwiający wezwanie klienta, który na przykład oczekuje na wolny stolik w restauracji lub złożone wcześniej zamówienie. Odbiorniki wydawane klientom połączone są z nadajnikiem obsługiwanym przez pracowników lokalu. Nadajnik jest jednocześnie stacją ładującą. System ten zapewnia zwiększenie wydajności pracy zespołu, ułatwiając zapanowanie nad wydawaniem posiłków, rotacją klientów i rezerwacją stolików.
Zestawy, które można łączyć
Oferujemy naszym klientom personalizowane pagery gastronomiczne, które zapewnią porządek w obsłudze gości. Podstawowy zestaw zawiera 16 odbiorników, które mogą pracować w trzech trybach:
wibracje+flash
sygnał dźwiękowy+flash
wibracje+sygnał dźwiękowy+flash
Nasze odbiorniki charakteryzuje daleki zasięg — nawet do 500 m na zewnątrz lokalu — i prosta obsługa. Pagery posiadają mechaniczną klawiaturę, są wodoodporne, a cały system można rozbudować do 999 odbiorników. Czas pracy baterii wynosi 12 godzin. Do zamówionych zestawów dołączona jest instrukcja w języku polskim.
Do naszych odbiorników dodajemy gratis naklejki z zamieszczonym na nich QR kodem, który stanowi link do Facebooka, Instagrama czy strony www lokalu.
Podsumowując, każdy zestaw składa się z:
16 odbiorników
16 personalizowanych naklejek
1 stacji ładującej
1 anteny
1 przewodu zasilającego
1 instrukcji w języku polskim z dołączoną video instrukcją
To działa!
System ten w różnych konfiguracjach został przetestowany przez wielu restauratorów. Te niewielkie urządzenia pomagają zadbać o porządek na sali i zapanowanie nad kolejnością obsługi gości. Przynosi korzyści zarówno restauracji jak i klientom, którzy również chwalą sobie obsługę przy pomocy pagerów. Dzięki zastosowaniu przywoływaczy restauracyjnych obsługa może spokojnie wykonywać swoją pracę a goście bez niepotrzebnego stresu oczekiwać na swój stolik czy zamówione danie. Pagery gastronomiczne to sprawdzone narzędzie pomagające zapanować nad chaosem, który często czai się w niejednym lokalu.
Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą, której szczegóły można znaleźć na stronie przywolywaczeklientow.pl
Najlepszy Pager gastronomiczny
Jedzenie na mieście jest zazwyczaj doświadczeniem, które się przyjemnie wspomina. Niemalże każdy ma jedną knajpę lub restaurację, której menu pełne jest ulubionych potraw. Jednakże oprócz samej jakości jedzenia ważne jest także to, jak dany lokal gastronomiczny...
Praktyczne korzyści z wykorzystania pagerów gastronomicznych
Ogólnie rzecz biorąc jesteś zadowolony ze sposobu działania swojego lokalu gastronomicznego, jednakże wiesz, że jednocześnie zawsze mogłoby być lepiej, dlatego cały czas poszukujesz nowych nowoczesnych technologii dedykowanych biznesom takim jak twój? W takim wypadku...
Pager gastronomiczny – wszystko o pagerach
Pager gastronomiczny Większe sukcesy Zastanawiasz się nad tym, co należy zrobić, aby Twoja restauracja zaczęła odnosić większe sukcesy? Dotychczasowe próby okazują się całkowicie nieskuteczne? W takich okolicznościach bardzo dobrym rozwiązaniem jest zaopatrzenie się w...
Pager restauracyjny nowym poziomem wygody w restauracji
W dzisiejszych czasach chodzenie do restauracji przestało być wyłącznie rozrywką dla bogatych albo wielkim wydarzeniem raz na jakiś czas. Obecnie do restauracji chadza się niemal codziennie, na szybkie spotkanie ze znajomymi, plotki z przyjaciółką, wieczorny drink w...
Do czego wykorzystuje się pager restauracyjny?
Do czego wykorzystuje się pager restauracyjny? Nowoczesne lokale gastronomiczne muszą iść z duchem czasu, aby przyciągać klientów. Ciekawym rozwiązaniem wprowadzanym przez coraz większą liczbę restauracji i pizzerii są specjalne pagery do przywoływania gości. Ich...
Pager do każdej restauracji
W dzisiejszych czasach zamawianie jedzenie w restauracji lub w barze jest bardzo popularne. Dużo osób wstępuje do swoich ulubionych punktów gastronomicznych po drodze do domu z pracy lub z uczelni. Zawsze też warto jest zatrzymać się na dobry posiłek podczas wycieczek...
Jak usprawnić pracę w restauracji?
Właściciele restauracji codziennie zmagają się z wieloma problemami związanymi z funkcjonowaniem ich lokali. Dotyczy to również właścicieli sezonowych barów, fast foodów, kawiarni, pizzerii, budek z lodami, goframi, zapiekankami i wielu innych, Zadają sobie pytania...
Komunikacja w kuchni
Komunikacja w kuchni jest bardzo ważna. Wiele restauracji nie posiada zbyt dobrego systemu komunikacji pomiędzy pracownikami. Z pomocą przychodzą nam tutaj różnego rodzaju pomoce komunikacyjne, które zdecydowanie ułatwiają pracę. Jak wiemy w restauracji zawsze bardzo...
Pager restauracyjny — z czym to się je?
Wiele biznesów poszukuje nowoczesnych rozwiązań, aby usprawnić pracę zespołu i sprostać oczekiwaniom klientów. Branża gastronomiczna również do nich należy. Obsługa gości na najwyższym poziomie — na tym zależy chyba każdemu właścicielowi lokalu gastronomicznego....
Przywoływacz klienta dla każdej restauracji
Wizyta w restauracji to zazwyczaj przyjemne wydarzenie, kiedy to ma się okazję spróbować nowych potraw i odpocząć od samodzielnego gotowania. Jednakże gdy komuś marzy się skomplikowany posiłek to zawsze musi nastawić się na długie oczekiwanie zanim zamówienie będzie...