Pager gastronomiczny

Popraw wydajność swojej restauracji i zapewnij porządek w wydawaniu swoich popisowych dań.

Czy pager restauracyjny to dobry pomysł?

W dobie wszechobecnej cyfryzacji oraz innowacyjnych technologii każdy poszukuje optymalnego rozwiązania dla swojego biznesu. Tak też dzieje się w branży gastronomicznej, która musi dynamicznie się rozwijać, aby zaspokoić potrzeby konsumentów. Właściciele barów i restauracji coraz częściej korzystają z nowinek elektronicznych, które znacznie usprawniają pracę. Jednym z takich urządzeń jest pager restauracyjny, który ostatnimi czasy spotyka się coraz częściej w różnych miejscach serwujących jedzenie. Co to jest i dlaczego warto korzystać z pagera?

Sam pager jako urządzenie jest znany od dawna. Głównie wykorzystywany jest przez biznesmenów i ludzi, którzy ze względu na charakter swojej pracy muszą pozostawać w nieustannym kontakcie ze światem. W barach i restauracjach sprzęty te służą do przywoływania klientów, których zamówienie zostało już zrealizowane. Dużą zaletą przywoływaczy jest to, że są one małe, lekkie i niedrogie. Dlatego też lokal gastronomiczny, który chce przejść na taki system nie musi od razu wprowadzać ogromnej rewolucji. Każdy klient dostaje do ręki aktywny pager w momencie składania zamówienia. Gdy danie jest gotowe, pager zaczyna piszczeć. Konsument udaje się z nim o baru, zabiera swój posiłek, zaś urządzenie zwraca pracownikowi restauracji. Choć niektórzy mogą uznać to za nieeleganckie, gdyż wolą tradycyjną obsługę kelnera, który przynosi zamówione dania bezpośrednio do stolika, to jednak trzeba zdawać sobie sprawę, że opcja z pagerami jest po prostu bardziej wydajna i ekonomiczna. Paradoksalnie zatem klient zyskuje, gdyż czas oczekiwania na zamówienia jest krótszy, a obsługa ma go więcej na realizowanie innych czynności.

Pagery gastronomiczne idealnie sprawdzają się w dużych lokalach, które składają się z kilku pomieszczeń bądź zostały urządzone na parterze i piętrze. Przywoływacz restauracyjny przyda się też wszędzie tam, gdzie umiejscawia się stoliki na zewnątrz lokalu. Czasem klienci zajęci rozmowami mogą nie usłyszeć, jak obsługa zza baru wyczytuje numery gotowych zamówień. Z kolei urządzenie, które klient ma przy sobie z pewnością nie może zostać przeoczone. Pagery restauracyjne mogą być także doskonałą formą marketingu firmowego, gdyż umieszcza się na nich logo oraz nazwę konkretnego miejsca. Spersonalizowane przywoływacze prezentują się estetycznie i zazwyczaj legitymują się ciekawym designem. Można je znaleźć np. na przywolywaczeklientow.pl i wybrać takie, które idealnie trafiają w gust restauratora.

Pagery gastronomiczne przystosowane są do długotrwałej pracy, więc ich baterie są solidne, a zasięg obejmuje do kilkuset metrów zarówno wewnątrz, jak i na zewnątrz lokalu. Urządzenia są bardzo proste w użytkowaniu, więc klienci bardzo szybko się do nich przyzwyczajają i doceniają ich walory. Można ustawiać na nich sygnał dźwiękowy oraz wizualny. Poręczne i mobilne urządzenia cieszą się coraz większym zainteresowaniem. Choć moda na pagery w Polsce dopiero się zaczyna, goście restauracji czują się wyróżnieni i podekscytowani możliwością użycia sprzętów, które w wielu zakątkach świata są już normą.

Jak usprawnić wydawanie posiłków w restauracji?

Sprawna obsługa gości restauracji, zwłaszcza w godzinach szczytu, to spore wyzwanie. Organizując pracę lokalu, warto postawić na nowe technologie i narzędzia, które ułatwią wydawanie zamówionych posiłków i zwiększą wydajność zespołu.

Wygoda i wydajność

Wielu restauratorów ciągle jeszcze stosuje znany wszystkim od dawna system numerków, który pomaga opanować kolejność wydawania gotowych zamówień. Klienci zmuszeni są wówczas do skupienia całej swojej uwagi na wywołaniu przez obsługę lokalu przypisanego im numeru. Ten nieco staroświecki system ma godnego następcę. Jest nim pager restauracyjny. To niewielkie urządzenie, proste i wygodne w użyciu, ułatwia pracę obsłudze i pozwala klientom spokojnie zająć się rozmową lub choćby przeglądaniem newsów w sieci w oczekiwaniu na podanie zamówionego posiłku.

Pager restauracyjny czy przywoływacz restauracyjny — jak często bywa nazywany — to niewielkich rozmiarów bezprzewodowy odbiornik umożliwiający wezwanie klienta, który na przykład oczekuje na wolny stolik w restauracji lub złożone wcześniej zamówienie. Odbiorniki wydawane klientom połączone są z nadajnikiem obsługiwanym przez pracowników lokalu. Nadajnik jest jednocześnie stacją ładującą. System ten zapewnia zwiększenie wydajności pracy zespołu, ułatwiając zapanowanie nad wydawaniem posiłków, rotacją klientów i rezerwacją stolików.

Zestawy, które można łączyć

Oferujemy naszym klientom personalizowane pagery gastronomiczne, które zapewnią porządek w obsłudze gości. Podstawowy zestaw zawiera 16 odbiorników, które mogą pracować w trzech trybach:
wibracje+flash
sygnał dźwiękowy+flash
wibracje+sygnał dźwiękowy+flash
Nasze odbiorniki charakteryzuje daleki zasięg — nawet do 500 m na zewnątrz lokalu — i prosta obsługa. Pagery posiadają mechaniczną klawiaturę, są wodoodporne, a cały system można rozbudować do 999 odbiorników. Czas pracy baterii wynosi 12 godzin. Do zamówionych zestawów dołączona jest instrukcja w języku polskim.
Do naszych odbiorników dodajemy gratis naklejki z zamieszczonym na nich QR kodem, który stanowi link do Facebooka, Instagrama czy strony www lokalu.

Podsumowując, każdy zestaw składa się z:
16 odbiorników
16 personalizowanych naklejek
1 stacji ładującej
1 anteny
1 przewodu zasilającego
1 instrukcji w języku polskim z dołączoną video instrukcją

To działa!

System ten w różnych konfiguracjach został przetestowany przez wielu restauratorów. Te niewielkie urządzenia pomagają zadbać o porządek na sali i zapanowanie nad kolejnością obsługi gości. Przynosi korzyści zarówno restauracji jak i klientom, którzy również chwalą sobie obsługę przy pomocy pagerów. Dzięki zastosowaniu przywoływaczy restauracyjnych obsługa może spokojnie wykonywać swoją pracę a goście bez niepotrzebnego stresu oczekiwać na swój stolik czy zamówione danie. Pagery gastronomiczne to sprawdzone narzędzie pomagające zapanować nad chaosem, który często czai się w niejednym lokalu.

Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą, której szczegóły można znaleźć na stronie przywolywaczeklientow.pl

Dlaczego warto zakupić pager restauracyjny?

Dlaczego warto zakupić pager restauracyjny?

W obecnych czasach pojawia się coraz więcej lokali gastronomicznych, w których stosowane są pagery gastronomiczne. Dzięki nim usprawniona jest obsługa klienta. Ponadto poprawia się efektywność pracy kelnerów. Dlatego coraz więcej restauracji decyduje się na kupno...

czytaj dalej
Pager przywoławcz

Pager przywoławcz

Pager gastronomiczny jest bardzo przydatny w wielu restauracjach. To bardzo wygodne urządzenie, które stosowane jest przeważnie w samoobsługowych lokalach gastronomicznych. Warto dowiedzieć się, jaki powinien być pager restauracyjny. Czym jest pager gastronomiczny?...

czytaj dalej
Jak zwiększyć wydajność restauracji?

Jak zwiększyć wydajność restauracji?

Personalizowane przywoływcze klientówPopraw wydajność swojej restauracji i zapewnij porządek w wydawaniu swoich popisowych dań.Jak zwiększyć wydajność restauracji? Wydawanie posiłków w restauracjach i innych punktach serwujących jedzenie to czasem spory kłopot dla...

czytaj dalej
Do czego służą pagery gastronomiczne?

Do czego służą pagery gastronomiczne?

Pager gastronomicznyPopraw wydajność swojej restauracji i zapewnij porządek w wydawaniu swoich popisowych dań.Do czego służą pagery gastronomiczne? Choć dla laika pojęcie "pager restauracyjny" może brzmieć co najmniej dziwnie, to jednak jest to nieskomplikowane i...

czytaj dalej
Pager restauracyjny

Pager restauracyjny

Personalizowane przywoływcze klientówPopraw wydajność swojej restauracji i zapewnij porządek w wydawaniu swoich popisowych dań.Pager restauracyjny Lokale gastronomiczne w dobie pandemii nie mogły narzekać na nadmiar klientów i zbyt wysokie zarobki, więc obecnie wiele...

czytaj dalej