Pager gastronomiczny

Popraw wydajność swojej restauracji i zapewnij porządek w wydawaniu swoich popisowych dań.

Do czego służą pagery gastronomiczne?

Choć dla laika pojęcie “pager restauracyjny” może brzmieć co najmniej dziwnie, to jednak jest to nieskomplikowane i niewielkie urządzenie, które znacznie ułatwia pracę w restauracjach. Pager to po prostu płytka o niewielkich gabarytach i mobilnym charakterze. Jest ona częścią większego systemu, gdy zostanie aktywowana wydaje specyficzny dźwięk i świeci. W branży gastronomicznej tego typu sprzęty wykorzystywane są do informowania klientów o tym, że zamówienie już czeka na odbiór. W praktyce wygląda to w ten sposób, że klient przychodzi do lokalu, zamawia jedzenie i otrzymuje od obsługi przywoływacz restauracyjny. Następnie udaje się do stolika bądź innego zacisznego miejsca przeznaczonego do oczekiwania na posiłek, w zależności od tego czy będzie spożywał dania na miejscu, czy też ma zamiar zabrać je na wynos. Gdy pager zacznie dzwonić jest to dla konsumenta znak, iż może podejść do kontuaru po swoje posiłki, gdyż są już gotowe. Klient zabiera jedzenie, a pager oddaje komuś z obsługi restauracji i na tym cały proces się kończy. Jest to zatem dziecinnie proste, lecz w praktyce przynosi znaczne korzyści obu stronom. Jakie?

Pracownicy lokalu zostają odciążeni z obowiązku dostarczania dań bezpośrednio do stolików, co sprawia, że mają więcej czasu na wykonywanie innych ważnych czynności. Ich praca staje się bardziej wydajna i ekonomiczna, a co za tym idzie lokal jest w stanie przyjąć więcej gości w skali dnia, bo miejsca przy stołach szybciej się zwalniają, jeśli proces wytwarzania posiłków jest przyspieszony. Klienci zyskują na tym cenny czas, gdyż nie muszą na zamówione jedzenie czekać nadmiernie długo. Mogą szybko zjeść i udać się do swoich zwykłych obowiązków. Ruch w restauracjach i pizzeriach zostaje rozładowany, więc automatycznie przyciągają one więcej klientów, ponieważ ludzie wchodzą tam, gdzie zwalniają się miejsca siedzące.

Wprowadzanie pagerów sprawdza się w różnych typach lokali gastronomicznych. Zazwyczaj na pagery gastronomiczne decydują się te obiekty, które mają do obsłużenia bardzo dużą salę albo nawet kilka pomieszczeń, więc pracownikom trudno się przemieszczać w krótkim czasie. W systemie, gdy to klient pilnuje czasu swojego zamówienia jest bardziej komfortowa i eliminuje ryzyko pomyłek, które zdarzają się, gdy kelnerzy mają bardzo dużo na głowie i próbują robić kilka czynności jednocześnie.

Urządzenia przywołujące konsumentów są niezawodne, ponieważ w procesie ich tworzenia przewidziano konieczność pracy przez wiele godzin non stop. Najczęściej takie sprzęty są od razu po rozpakowaniu gotowe do użytku, jak pagery zamówione za pośrednictwem portalu przywolywaczeklientow.pl. Nowoczesne urządzenia najwyższej klasy są praktycznie bezawaryjne, lekkie i proste w obsłudze. Dla klientów taki system w żadnym wypadku nie wiąże się z żadnym obciążeniem, a wręcz przeciwnie, każdy gość czuje się mile zaskoczony i wyróżniony za sprawą stosowania przez restauratorów tak pomysłowych i nowatorskich rozwiązań. Każdy pager może zostać spersonalizowany na potrzeby konkretnego lokalu. Powszechną praktyką jest drukowanie na urządzeniu nazwy bądź logo firmy.

Pager restauracyjny

Dynamiczny rozwój technologii sprawia, że w obecnych czasach istnieją liczne sposoby na ułatwienie sobie życia w domu, szkole lub pracy. Kiedy pracujemy w branży kulinarnej, to jesteśmy narażeni na stres i regularny zawrót głowy, a dobre wywiązywanie się ze swoich obowiązków może być naprawdę trudne. Na szczęście istnieją metody, które sprawiają, że praca w restauracji jest szybsza, prostsza i przyjemniejsza. Jednym z nim są pagery gastronomiczne. Ich popularność w ostatnich latach wzrasta w bardzo szybkim tempie i coraz więcej restauracji decyduje się na ich zakup. Pozwalają one bowiem nie tylko na znaczne zaoszczędzenie czasu, ale również sprawiają, że kuchnia zyskuje dodatkowego prestiżu i wygląda bardziej nowocześnie, robiąc tym samym oszałamiające wrażenie na wszystkich klientach.

Najprościej mówiąc, pager restauracyjny to sprzęt, który ma zapewnić porządek w wydawaniu dań. Kiedy w naszej restauracji panuje tumult i trudno zebrać myśli, niełatwe jest obsłużenie klientów. Hałas skutecznie utrudnia pracę w restauracji, ale przywoływacz restauracyjny może sprawić, że proces wydawania posiłków będzie o wiele szybszy. Lista zalet pagerów gastronomicznych jest naprawdę długa, albowiem cechują się one nie tylko olbrzymią funkcjonalnością i praktycznością, ale również imponującą wytrzymałością baterii, która sprawia, że są one bardzo ekonomiczne. Dzięki temu nie trzeba ich często ładować i są one w stanie realizować swoje zadania przez naprawdę długi czas. Co więcej, posiadają one spory zasięg. Sprawia to, że idealnie odnajdą się również w restauracjach o dużej powierzchni. Niewątpliwym walorem pagerów restauracyjnych jest także fakt, że są one wodoodporne. Praca w kuchni wiąże się z narażeniem na czynniki zewnętrzne, które mogłyby spowodować zniszczenia naszego urządzenia. Na szczęście pagery są wykonane bardzo solidnie, dzięki czemu niestraszna jest im woda. Oprócz tego są odporne na uszkodzenia mechaniczne, co sprawia, że jeżeli będziemy użytkowali je w prawidłowy sposób, to będą mogły realizować swoje funkcje przez naprawdę długie lata.

Dużo osób zastanawia się, czy pagery restauracyjne rzeczywiście są obligatoryjnym elementem w nowoczesnej kuchni. Co prawda, wiele restauracji nadal nie posiada takich urządzeń, jednak ich popularność rośnie w zawrotnym tempie i wydaje się, że za niedługo ich obecność będzie kluczowa nawet w zwykłej restauracji. Dzięki ich zastosowaniu wydajność pracy osiąga niewyobrażalne rozmiary, a wydawanie posiłków jest o wiele szybsze i przyjemniejsze. Szybki proces wydawania posiłków wpływa natomiast na to, że nasi klienci są bardziej zadowoleni z wizyty w restauracji, a w efekcie będą częściej i chętniej do nas zaglądać. Jeżeli więc zależy nam na tym, aby iść z duchem czasu i dostosowywać swoją pracę do obowiązujących i ogólnie przyjętych norm, to warto zakupić pager restauracyjny. Sprzęt ten w mgnieniu oka sprawi, że praca w kuchni stanie się prawdziwą przyjemnością, a renoma naszej restauracji dynamicznie poszybuje w górę.

Najlepszy Pager gastronomiczny

Najlepszy Pager gastronomiczny

Jedzenie na mieście jest zazwyczaj doświadczeniem, które się przyjemnie wspomina. Niemalże każdy ma jedną knajpę lub restaurację, której menu pełne jest ulubionych potraw. Jednakże oprócz samej jakości jedzenia ważne jest także to, jak dany lokal gastronomiczny...

czytaj dalej
Pager gastronomiczny – wszystko o pagerach

Pager gastronomiczny – wszystko o pagerach

Pager gastronomiczny Większe sukcesy Zastanawiasz się nad tym, co należy zrobić, aby Twoja restauracja zaczęła odnosić większe sukcesy? Dotychczasowe próby okazują się całkowicie nieskuteczne? W takich okolicznościach bardzo dobrym rozwiązaniem jest zaopatrzenie się w...

czytaj dalej
Pager restauracyjny nowym poziomem wygody w restauracji

Pager restauracyjny nowym poziomem wygody w restauracji

W dzisiejszych czasach chodzenie do restauracji przestało być wyłącznie rozrywką dla bogatych albo wielkim wydarzeniem raz na jakiś czas. Obecnie do restauracji chadza się niemal codziennie, na szybkie spotkanie ze znajomymi, plotki z przyjaciółką, wieczorny drink w...

czytaj dalej
Do czego wykorzystuje się pager restauracyjny?

Do czego wykorzystuje się pager restauracyjny?

Do czego wykorzystuje się pager restauracyjny? Nowoczesne lokale gastronomiczne muszą iść z duchem czasu, aby przyciągać klientów. Ciekawym rozwiązaniem wprowadzanym przez coraz większą liczbę restauracji i pizzerii są specjalne pagery do przywoływania gości. Ich...

czytaj dalej
Pager do każdej restauracji

Pager do każdej restauracji

W dzisiejszych czasach zamawianie jedzenie w restauracji lub w barze jest bardzo popularne. Dużo osób wstępuje do swoich ulubionych punktów gastronomicznych po drodze do domu z pracy lub z uczelni. Zawsze też warto jest zatrzymać się na dobry posiłek podczas wycieczek...

czytaj dalej
Jak usprawnić pracę w restauracji?

Jak usprawnić pracę w restauracji?

Właściciele restauracji codziennie zmagają się z wieloma problemami związanymi z funkcjonowaniem ich lokali. Dotyczy to również właścicieli sezonowych barów, fast foodów, kawiarni, pizzerii, budek z lodami, goframi, zapiekankami i wielu innych, Zadają sobie pytania...

czytaj dalej
Komunikacja w kuchni

Komunikacja w kuchni

Komunikacja w kuchni jest bardzo ważna. Wiele restauracji nie posiada zbyt dobrego systemu komunikacji pomiędzy pracownikami. Z pomocą przychodzą nam tutaj różnego rodzaju pomoce komunikacyjne, które zdecydowanie ułatwiają pracę. Jak wiemy w restauracji zawsze bardzo...

czytaj dalej
Pager restauracyjny — z czym to się je?

Pager restauracyjny — z czym to się je?

Wiele biznesów poszukuje nowoczesnych rozwiązań, aby usprawnić pracę zespołu i sprostać oczekiwaniom klientów. Branża gastronomiczna również do nich należy. Obsługa gości na najwyższym poziomie — na tym zależy chyba każdemu właścicielowi lokalu gastronomicznego....

czytaj dalej
Przywoływacz klienta dla każdej restauracji

Przywoływacz klienta dla każdej restauracji

Wizyta w restauracji to zazwyczaj przyjemne wydarzenie, kiedy to ma się okazję spróbować nowych potraw i odpocząć od samodzielnego gotowania. Jednakże gdy komuś marzy się skomplikowany posiłek to zawsze musi nastawić się na długie oczekiwanie zanim zamówienie będzie...

czytaj dalej