Pager gastronomiczny

Popraw wydajność swojej restauracji i zapewnij porządek w wydawaniu swoich popisowych dań.

Do czego służą pagery gastronomiczne?

Choć dla laika pojęcie “pager restauracyjny” może brzmieć co najmniej dziwnie, to jednak jest to nieskomplikowane i niewielkie urządzenie, które znacznie ułatwia pracę w restauracjach. Pager to po prostu płytka o niewielkich gabarytach i mobilnym charakterze. Jest ona częścią większego systemu, gdy zostanie aktywowana wydaje specyficzny dźwięk i świeci. W branży gastronomicznej tego typu sprzęty wykorzystywane są do informowania klientów o tym, że zamówienie już czeka na odbiór. W praktyce wygląda to w ten sposób, że klient przychodzi do lokalu, zamawia jedzenie i otrzymuje od obsługi przywoływacz restauracyjny. Następnie udaje się do stolika bądź innego zacisznego miejsca przeznaczonego do oczekiwania na posiłek, w zależności od tego czy będzie spożywał dania na miejscu, czy też ma zamiar zabrać je na wynos. Gdy pager zacznie dzwonić jest to dla konsumenta znak, iż może podejść do kontuaru po swoje posiłki, gdyż są już gotowe. Klient zabiera jedzenie, a pager oddaje komuś z obsługi restauracji i na tym cały proces się kończy. Jest to zatem dziecinnie proste, lecz w praktyce przynosi znaczne korzyści obu stronom. Jakie?

Pracownicy lokalu zostają odciążeni z obowiązku dostarczania dań bezpośrednio do stolików, co sprawia, że mają więcej czasu na wykonywanie innych ważnych czynności. Ich praca staje się bardziej wydajna i ekonomiczna, a co za tym idzie lokal jest w stanie przyjąć więcej gości w skali dnia, bo miejsca przy stołach szybciej się zwalniają, jeśli proces wytwarzania posiłków jest przyspieszony. Klienci zyskują na tym cenny czas, gdyż nie muszą na zamówione jedzenie czekać nadmiernie długo. Mogą szybko zjeść i udać się do swoich zwykłych obowiązków. Ruch w restauracjach i pizzeriach zostaje rozładowany, więc automatycznie przyciągają one więcej klientów, ponieważ ludzie wchodzą tam, gdzie zwalniają się miejsca siedzące.

Wprowadzanie pagerów sprawdza się w różnych typach lokali gastronomicznych. Zazwyczaj na pagery gastronomiczne decydują się te obiekty, które mają do obsłużenia bardzo dużą salę albo nawet kilka pomieszczeń, więc pracownikom trudno się przemieszczać w krótkim czasie. W systemie, gdy to klient pilnuje czasu swojego zamówienia jest bardziej komfortowa i eliminuje ryzyko pomyłek, które zdarzają się, gdy kelnerzy mają bardzo dużo na głowie i próbują robić kilka czynności jednocześnie.

Urządzenia przywołujące konsumentów są niezawodne, ponieważ w procesie ich tworzenia przewidziano konieczność pracy przez wiele godzin non stop. Najczęściej takie sprzęty są od razu po rozpakowaniu gotowe do użytku, jak pagery zamówione za pośrednictwem portalu przywolywaczeklientow.pl. Nowoczesne urządzenia najwyższej klasy są praktycznie bezawaryjne, lekkie i proste w obsłudze. Dla klientów taki system w żadnym wypadku nie wiąże się z żadnym obciążeniem, a wręcz przeciwnie, każdy gość czuje się mile zaskoczony i wyróżniony za sprawą stosowania przez restauratorów tak pomysłowych i nowatorskich rozwiązań. Każdy pager może zostać spersonalizowany na potrzeby konkretnego lokalu. Powszechną praktyką jest drukowanie na urządzeniu nazwy bądź logo firmy.

Pager restauracyjny

Dynamiczny rozwój technologii sprawia, że w obecnych czasach istnieją liczne sposoby na ułatwienie sobie życia w domu, szkole lub pracy. Kiedy pracujemy w branży kulinarnej, to jesteśmy narażeni na stres i regularny zawrót głowy, a dobre wywiązywanie się ze swoich obowiązków może być naprawdę trudne. Na szczęście istnieją metody, które sprawiają, że praca w restauracji jest szybsza, prostsza i przyjemniejsza. Jednym z nim są pagery gastronomiczne. Ich popularność w ostatnich latach wzrasta w bardzo szybkim tempie i coraz więcej restauracji decyduje się na ich zakup. Pozwalają one bowiem nie tylko na znaczne zaoszczędzenie czasu, ale również sprawiają, że kuchnia zyskuje dodatkowego prestiżu i wygląda bardziej nowocześnie, robiąc tym samym oszałamiające wrażenie na wszystkich klientach.

Najprościej mówiąc, pager restauracyjny to sprzęt, który ma zapewnić porządek w wydawaniu dań. Kiedy w naszej restauracji panuje tumult i trudno zebrać myśli, niełatwe jest obsłużenie klientów. Hałas skutecznie utrudnia pracę w restauracji, ale przywoływacz restauracyjny może sprawić, że proces wydawania posiłków będzie o wiele szybszy. Lista zalet pagerów gastronomicznych jest naprawdę długa, albowiem cechują się one nie tylko olbrzymią funkcjonalnością i praktycznością, ale również imponującą wytrzymałością baterii, która sprawia, że są one bardzo ekonomiczne. Dzięki temu nie trzeba ich często ładować i są one w stanie realizować swoje zadania przez naprawdę długi czas. Co więcej, posiadają one spory zasięg. Sprawia to, że idealnie odnajdą się również w restauracjach o dużej powierzchni. Niewątpliwym walorem pagerów restauracyjnych jest także fakt, że są one wodoodporne. Praca w kuchni wiąże się z narażeniem na czynniki zewnętrzne, które mogłyby spowodować zniszczenia naszego urządzenia. Na szczęście pagery są wykonane bardzo solidnie, dzięki czemu niestraszna jest im woda. Oprócz tego są odporne na uszkodzenia mechaniczne, co sprawia, że jeżeli będziemy użytkowali je w prawidłowy sposób, to będą mogły realizować swoje funkcje przez naprawdę długie lata.

Dużo osób zastanawia się, czy pagery restauracyjne rzeczywiście są obligatoryjnym elementem w nowoczesnej kuchni. Co prawda, wiele restauracji nadal nie posiada takich urządzeń, jednak ich popularność rośnie w zawrotnym tempie i wydaje się, że za niedługo ich obecność będzie kluczowa nawet w zwykłej restauracji. Dzięki ich zastosowaniu wydajność pracy osiąga niewyobrażalne rozmiary, a wydawanie posiłków jest o wiele szybsze i przyjemniejsze. Szybki proces wydawania posiłków wpływa natomiast na to, że nasi klienci są bardziej zadowoleni z wizyty w restauracji, a w efekcie będą częściej i chętniej do nas zaglądać. Jeżeli więc zależy nam na tym, aby iść z duchem czasu i dostosowywać swoją pracę do obowiązujących i ogólnie przyjętych norm, to warto zakupić pager restauracyjny. Sprzęt ten w mgnieniu oka sprawi, że praca w kuchni stanie się prawdziwą przyjemnością, a renoma naszej restauracji dynamicznie poszybuje w górę.

Dlaczego warto zakupić pager restauracyjny?

Dlaczego warto zakupić pager restauracyjny?

W obecnych czasach pojawia się coraz więcej lokali gastronomicznych, w których stosowane są pagery gastronomiczne. Dzięki nim usprawniona jest obsługa klienta. Ponadto poprawia się efektywność pracy kelnerów. Dlatego coraz więcej restauracji decyduje się na kupno...

czytaj dalej
Pager przywoławcz

Pager przywoławcz

Pager gastronomiczny jest bardzo przydatny w wielu restauracjach. To bardzo wygodne urządzenie, które stosowane jest przeważnie w samoobsługowych lokalach gastronomicznych. Warto dowiedzieć się, jaki powinien być pager restauracyjny. Czym jest pager gastronomiczny?...

czytaj dalej
Jak zwiększyć wydajność restauracji?

Jak zwiększyć wydajność restauracji?

Personalizowane przywoływcze klientówPopraw wydajność swojej restauracji i zapewnij porządek w wydawaniu swoich popisowych dań.Jak zwiększyć wydajność restauracji? Wydawanie posiłków w restauracjach i innych punktach serwujących jedzenie to czasem spory kłopot dla...

czytaj dalej
Czy pager restauracyjny to dobry pomysł?

Czy pager restauracyjny to dobry pomysł?

Personalizowane przywoływcze klientówPopraw wydajność swojej restauracji i zapewnij porządek w wydawaniu swoich popisowych dań.Czy pager restauracyjny to dobry pomysł? W dobie wszechobecnej cyfryzacji oraz innowacyjnych technologii każdy poszukuje optymalnego...

czytaj dalej
Pager restauracyjny

Pager restauracyjny

Personalizowane przywoływcze klientówPopraw wydajność swojej restauracji i zapewnij porządek w wydawaniu swoich popisowych dań.Pager restauracyjny Lokale gastronomiczne w dobie pandemii nie mogły narzekać na nadmiar klientów i zbyt wysokie zarobki, więc obecnie wiele...

czytaj dalej